AİLE HUKUKU

AİLE HUKUKU

AİLE HUKUKU

AİLE HUKUKU NEDİR?

Aile hukukuaileye ilişkin konularla ilgilenen, medeni hukukun kapsamı içinde yer alan bir hukuk dalıdır. Aile hukukunun başlıca konuları nişanlanmaevlenmenin koşulları ve hükümleri, boşanmanın koşulları ve sonuçları, mal rejimleriaile konutusoybağıevlat edinmevelayet, çocuğun nafaka hakkı, vesayetkayyımlıkyasal danışmanlıkyardım nafakasıdırKadın hakları ve çocuk hakları, başlı başına ayrı inceleme alanı oluştursa da aile hukukunun da ilgi alanı içindedir. 

BOŞANMA HUKUKU NEDİR?

Boşanma hukuku, boşanma davasından mal paylaşımına, çocuk velayetinden nafakaya kadar çok sayıda konuyu içine alan bir süreçtir. Boşanma davasında yetkili mahkeme, aile mahkemeleridir. 

Çocukların velayetinin hangi tarafta olacağı; mal paylaşımında kimin ne kadar hakkı olacağı gibi karmaşık konular, her iki taraf ve boşanma hukukçuları için yıpratıcı ve stresli bir süreç olduğundan bu süreci avukat eşliğinde takip etmek hak kayıpları yaşamamak adına önemlidir.

Boşanma davasının kabulü neticesinde ilk aranan “Kusur” dur. “Boşanmada kusur” önemli noktalardan biridir. Evlilik bağının herhangi bir biçimde çözülmesi her devirde kabul görmemiştir. Evlilik bağının çözülebilmesi, hukuk politikasınca izlenen görüşe göre değişiklik göstermektedir. 

BOŞANMA SEBEPLERİ NELERDİR?

Kanun koyucu, TMK md.161-166 arasında boşanma sebeplerini düzenlemiştir. Boşanmanın özel sebepleri; md.161 zina, md.162 hayata kast pek kötü muamele ya da onur kırıcı davranış, md.163 küçük düşürücü suç işleme ve haysiyetsiz yaşam sürme, md.164 terk ve son olarak md.165 akıl hastalığı olarak sayılabilir. Boşanmanın genel sebepleri de; md.166/1-2 evlilik birliğinin temelinden sarsılması, md.166-3 eşlerin boşanma hususunda anlaşmaları ve md.166/4 ortak hayatın kurulamaması ya da fiili ayrılık olarak sayılabilecektir. 

AİLE HUKUKU KAPSAMINDA AVUKATLIK  HİZMETLERİMİZ:


Desteğe mi İhtiyacınız Var?

Herhangi bir konuda desteğe ihtiyacınız var ise bizlere istediğiniz anda ulaşabilirsiniz

İletişime Geç